ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΣ & ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ

Όταν έχεις Ησυχία Μέσα σου Ακούς την Φωνή του Παντός να σου Μιλάει… Όταν όμως δεν «ακούς» αναζητάς έξω την γνώση, την αλήθεια, τον προσανατολισμό…
Αλλά, έξω, ποιόν μπορείς να εμπιστευτείς;

Οι άνθρωποι «αναγνωρίζονται» από αυτό που «είναι» πραγματικά, από τους σκοπούς που θέτουν στον εαυτό τους και τις δραστηριότητές τους. Μάθε να «διακρίνεις».

Εμπιστεύσου Αυτόν που είναι πέρα από τον κόσμο, που θέτει τον σκοπό του έξω από τον κόσμο, και ζυγίζει την ζωή με την ζωή, και δεν ζυγίζει την ζωή με κέρδη και ζημιές… Δεν μπορείς να εμπιστευτείς ανθρώπους που έχουν κοσμική ατομικότητα, που οι σκοποί τους είναι κοσμικοί και επιδιώκουν να κερδίσουν κάτι, πνευματικό, ψυχολογικό, υλικό, οτιδήποτε.

Μάθε να Βαδίζεις την Οδό ακόμα κι αν «βαδίζεις» μόνος σου.
Μην λυπάσαι για τους δήθεν φίλους σου που αφήνεις πίσω… Δεν είναι αληθινοί φίλοι, αν ήταν αληθινοί φίλοι θα ήταν εδώ, μαζί σου, θα «βάδιζαν» μαζί σου την Οδό…

Να προτιμάς, όταν μπορείς, τόπους διαμονής και περιπάτου ήσυχους, κι όχι πολυσύχναστους τόπους όπου η ατμόσφαιρα βαραίνει από την άγνοια των ανθρώπων, τις αντιλήψεις τους, τις επιθυμίες τους, και τις «φωνές» τους.

Αν χρειάζεται να εργαστείς (κι όλοι χρειάζεται να εργάζονται), μάθε να είσαι τίμιος κι ας έχεις απώλειες, γιατί πάντα θα έχεις απώλειες στον άδικο κόσμο των ανθρώπων… Να ακολουθείς την αλήθεια και την τιμιότητα όπου κι αν σε οδηγούν.

Βάδιζε την Οδό Ατενίζοντας τον Ουρανό, Αγγίζοντας το Αιώνιο…, μην στρέφεσαι σε άλλους σκοπούς και μην καθυστερείς…, η στιγμή είναι πολύτιμη γιατί είναι η Πύλη προς το Άχρονο.

Να είσαι πάντα ειλικρινής, στον εαυτό σου και σε όλους. Καλύτερα να αναγνωρίσεις ένα λάθος σου και να το διορθώσεις, παρά να δείχνεις το ψεύτικο πρόσωπο του τέλειου για να ξεγελάς τον εαυτό σου και τους άλλους.

Διαφύλαξε τον χρόνο σου σαν κάτι πολύτιμο… Μην σπαταλάς τον χρόνο σου επικοινωνώντας με κοσμικούς ανθρώπους ή σε ανούσιες δραστηριότητες… Από όλα αυτά καλύτερο είναι να είσαι μόνος κι ακόμα καλύτερο να έχεις συντρόφους που βαδίζουν τον ίδιο δρόμο.

Να βλέπεις τα σφάλματα, και τα δικά σου και των άλλων και να κρίνεις δίκαια. Διόρθωσε τα δικά σου σφάλματα, αλλά ποτέ μην κατηγορείς κανέναν… άφησέ τον να βρει μόνος του την ισορροπία του.

Η υγεία σου είναι κάτι πολύτιμο γιατί σε διευκολύνει στους ανώτερους σκοπούς σου… Η υγεία χτίζεται με καλές συνήθειες, σωστή τροφή, σωστή εργασία και σωστή χρήση του χρόνου.

Να μην προσκολλάσαι σε τίποτα. Έτσι θα είσαι ελεύθερος από όλα, στις αποφάσεις και στις δράσεις σου…

Όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις τόσο λιγότερο θα σε ενοχλούν τα «ανθρώπινα» πράγματα…, στην Κορυφή υπάρχει μόνο ο Ουρανός


Πηγή: CIRCLE OFLIGHT 
(Ο Αγαπημένος, "Κωνσταντίνος Προκοπίου")